Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ

 Ο  σύλλογος γυναικών  Δωρίου ιδρύθηκε το έτος 1999 με  σκοπό να ενισχύσει τους δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του, καθώς και την εν γένει αναβάθμιση του πολιτιστικού, μορφωτικού και πνευματικού επιπέδου του Δήμου αλλά και της όλης περιοχής.

Βασικοί σκοποί  και οι δραστηριότητές του Συλλόγου:

1.  Η ανάπτυξη δραστηριοτήτων με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση της γυναίκας, την  ενεργό δράση, συνεργασία και ποιοτική σχέση ανάμεσα στα μέλη.

2.  Η οργάνωση επιμορφωτικών προγραμμάτων – με θέματα που αφορούν  τη γυναίκα και την οικογένεια .

3.  Η διατήρηση της πολιτιστικής και λαϊκής μας κληρονομιάς,  με τη λαογραφική συλλογή του συλλόγου. Η συλλογή,  περιλαμβάνει παλιά αντικείμενα τα οποία μας προσέφεραν  κάτοικοι του Δήμου μας και  στεγάζεται στο πέτρινο διώροφο σπίτι του γνωστού στην ευρύτερη περιοχή, αείμνηστου γιατρού, Κωτσιόπουλου Αντώνιος. Η κόρη του γιατρού, κα Ελπίδα Ταρασουλέα -Κωτσιοπούλου,  έχει παραχωρήσει αφιλοκερδώς στο σύλλογο, τον κάτω όροφο του σπιτιού για το σκοπό αυτό. Η προσφορά της είναι μεγάλη και την ευχαριστούμε πολύ.

ΜΟΥΣΕΙΟ 1       Εικόνα1       ΜΟΥΣΕΙΟΕικόνα2      ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΓΡΑΦΗ

4.   H  λειτουργία χορευτικού τμήματος, με την ονομασία  «ΟΙ   ΔΩΡΙΕΙΣ» με σκοπό τη διάσωση της παράδοσης ,την  προώθηση της δημοτικής μας μουσικής και των παραδοσιακών χορών καθώς και την δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας.  Το χορευτικό μας, αποτελεί σημαντικότατο τμήμα του συλλόγου μας και  με τις εμφανίσεις του, έχει συμβάλλει με το καλύτερο τρόπο στην αναγνώριση του συλλόγου γυναικών, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.   Είναι επίσης μέλος του διεθνούς συμβουλίου χορού (CID)

5. οργάνωση εκδηλώσεων με σκοπό την αναβίωση εθίμων και παραδόσεων του τόπου μας , καθώς και διοργάνωση εκδρομών & εκδηλώσεων, με σκοπό την ψυχαγωγία και την επιμόρφωση των κατοίκων του Δήμου μας

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 5

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2009          ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Εικόνα3   Εικόνα4

6. «παζάρι παραδοσιακών προϊόντων» φτιαγμένα από τις γυναίκες του συλλόγου. Το παζάρι πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον  Αύγουστο, στην κεντρική πλατεία του Δωρίου και αποτελεί ένα σημαντικό έσοδο  του συλλόγου μας

ΠΑΖΑΡΙ 3              ΠΑΖΑΡΙ 2

Εικόνα5          ΠΑΖΑΡΙ 1

7. διαγωνισμός  μαγειρικής- ζαχαροπλαστικής.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2000 και σιγά σιγά ο κόσμος τον αγκάλιασε, οι συμμετοχές αυξήθηκαν και σήμερα πλέον κατά γενική ομολογία είναι μια από τις πιο ….νόστιμες  εκδηλώσεις που γίνονται στο  Δώριο  και την ευρύτερη περιοχή. Πλήθος κόσμου παρακολουθεί τον διαγωνισμό, απολαμβάνει τις δημιουργίες των συμμετεχόντων και όχι μόνο , και διασκεδάζει με γνωστό παραδοσιακό συγκρότημα. Η παρουσία του γνωστού γευσιγνώστη  Ηλία Μαμαλάκη, στον 3ο διαγωνισμό το  2003, έδωσε ώθηση  και προβολή στην εκδήλωση προσελκύοντας πολύ κόσμο από την ευρύτερη περιοχή. (αποτέλεσμα της επίσκεψης αυτής ήταν η συμμετοχή  μελών του συλλόγου μας στην εκπομπή του κου Μαμαλάκη «μπουκιά και συχώριο» η οποία γυρίστηκε στο Δώριο, στο γραφείο του συλλόγου μας).  Από τότε , έως σήμερα, ο διαγωνισμός πραγματοποιείται κάθε χρόνο.  Το 2010  πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Ομοσπονδίας αρχιμαγείρων Ελλάδος και ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στην προσέλευση του κόσμου. Στην κριτική επιτροπή συμμετείχε ο γνωστός σεφ Γιάννης Γκελντής. Η φιλοδοξία του συλλόγου είναι ο διαγωνισμός μαγειρικής να καθιερωθεί και να ξεπεράσει τα σύνορα του Νομού μας, προβάλλοντας τον τόπο μας προσελκύοντας επισκέπτες από άλλους νομούς .

ΣΕΦ        ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ      ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΒΡΑΒΕΙΟ       ΣΕΦ 2        ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 2      ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΒΡΑΒΕΙΟ

8.έκδοση βιβλίου παραδοσιακών συνταγών με τίτλο «εκατό & μια συνταγές της γιαγιάς»                                                                                                                        Το 2001 γεννήθηκε η ιδέα για την δημιουργία του βιβλίου. Δουλειά   δύσκολη που κράτησε περίπου δύο χρόνια μέχρι  να συγκεντρωθούν και να καταγραφούν όλες οι συνταγές, μερικές από τις οποίες είναι πάρα πολύ παλιές και μεταφέρονται προφορικά από μάννα σε κόρη. Το βιβλίο είναι μια πολιτιστική προσφορά στον τόπο μας, ακολουθώντας πιστά την παράδοση, σε μια εποχή  που οι διάφοροι οδηγοί μαγειρικής ακολουθούν ξένα πρότυπα.    Η πρώτη έκδοση εξαντλήθηκε αμέσως , σύντομα  τυπώσαμε  τη δεύτερη  και τώρα , προχωράμε  και στην 3η έκδοση.Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει αρκετές  από τις προηγούμενες συνταγές, αλλά και καινούργιες που καταγράψαμε τα τελευταία χρόνια , πάντα παραδοσιακές και  από όλες της περιοχές της πατρίδας μας. Τις καταχωρήσαμε σε τέσσερεις κατηγορίες: φαγητά, σαλάτες, γλυκά και λικέρ.Εφ΄ όσον  οι συνταγές σε αυτή την έκδοση είναι περισσότερες από  «εκατό και ….μια»  ,     το βιβλίο έχει πλέον τον τίτλο:                  « Οι  εκατόν ογδόντα και  ……μια   συνταγές της γιαγιάς και …..άλλα μυστικά»

σάρωση      ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΝΕΟ Δ.Σ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΩΡΙΟΥ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΕΥΑΝΘΙΑ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΛΗ

Την Κυριακή 10/2/2013 ο σύλλογος γυναικών Δωρίου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίττα του στο DREM CAFE στο Δώριο, με την συμμετοχή πολλών μελών και φίλων του συλλόγου.

Μετά την κοπή της πίτας απο τον πάτερ Μαντά Παναγιώτη, η πρόεδρος έκανε μια σύντομη αναφορά στις δραστηριότητες του συλλόγου κατά το έτος 2012 καθώς και οικονομικό απολογισμό.

Κατόπιν η ολομέλεια του συλλόγου όρισε τα νέα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου για τα επόμενα τρία έτη.

Το νέο Δ.Σ που αναδείχθηκε απο αυτή τη διαδικασία συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

1) Κουμπαρούλη Ευανθία Πρόεδρος

2) Οικονόμου Κωνσταντινιά Αντιπρόεδρος

3) Δέδε Μαρία Γραμματέας

4) Φωτοπούλου Σοφία Ταμίας

5) Διαγούπη Έφη Μέλος

6) Ηλιοπούλου Βελούδω Μέλος

7) Μεταλινού Πολυξένη Μέλος

8) Καμπούκου Δήμητρα Αναπληρωματικό μέλος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s